Wij hebben ervaring in zowel golf, tennis, ski, snowboard, voetbal, volleybal, hardlopen… Voor elk van deze sporten zijn wij op de hoogte van de meeste voorkomende blessures en de lichamelijke vereisten die deze sporten de spelers opleggen. Wij hebben dan ook voor elk van deze sporten screening-protocols samengesteld waarmee u in staat wordt gesteld om uw prestaties te verbeteren en tal van blessures de kop in te drukken.

Meer info over de mogelijke screening-protocols binnen uw sport, kan u hieronder vinden.

FUNTIONELE GOLF SCREENING

TPI screening + osteopathisch consult

Een TPI screening voor fysieke beperkingen, een officiële screeningtest van het Titleist Performance Institute, combineren met een osteopathisch onderzoek en behandeling biedt tal van voordelen voor menig golfer. Bij de TPI screen worden 15 fysieke tests gedaan naar mobiliteit en stabiliteit. Door deze resultaten te combineren met een osteopathisch onderzoek krijg ik een goed beeld van het fysieke functioneren van uw lichaam. Tijdens de daaropvolgende osteopathische behandeling kunnen we dan erg gericht deze beperkingen aanpakken.

Nadien worden thuisoefeningen meegegeven om de gewonnen mobiliteit te onderhouden en stabiliteit te verbeteren. Deze thuisoefeningen worden meegegeven in video-vorm, waardoor u thuis perfect in staat bent om stap-voor-stap aan de slag te gaan. U krijgt ook gratis toegang tot mijn online cursus “The ultimate golf performance and prevention training course”, dewelke u via deze link kan vinden. Let op: deze cursus is in het Engels.

Wil u ook een TPI swing analyse laten uitvoeren? Dat kan, maar voorlopig moet u dan zelf het beeldmateriaal meebrengen. U maakt dan vooraf een slow-motion video van vooraanzicht en rechter zijaanzicht (linker zijaanzicht voor linkshandige spelers). Deze beelden kunnen we dan tijdens het consult kort bekijken. De info van uw golfpro is uiteraard ook meer dan welkom. In de toekomst zal er een tweede locatie bijkomen met een indoor golf simulator, waardoor live integratie van uw swinganalyse mogelijk is.

Een sessie bestaat dus uit de TPI screen, een osteopathisch onderzoek en een osteopathische behandeling. Indien er opvolging nodig is van meerdere osteopathische behandelingen, moet er niet steeds een TPI screen gedaan worden. Dit zal ook invloed hebben op de behandelduur en daardoor ook op de prijs (zie prijs standaard osteopathisch consult). De prijs voor TPI screen + osteopathisch consult bedraagt momenteel €80,00 en u moet daarvoor een uur tijd voorzien. Een afspraak maken voor deze analyse gaan voorlopig ENKEL TELEFONISCH op het nummer +32 479 39 57 62. Golfclubs meenemen is niet nodig.

All-inclusive golf consult

In de toekomst zal er een mogelijkheid zijn om bovenstaande TPI screening en osteopathisch consult nog verder uit te breiden met een indoor swinganalyse. Geschat wordt dat de bouw van het pand met indoor golfsimulator pas ten vroegste eind 2024 klaar zal zijn. Indien de vraag hiernaar stijgt, zal de optie om een vroegtijdige pop-up golfsimulator te gebruiken, in overweging genomen worden. Bij expliciete vraag hiernaar, kan u mij ook steeds daarover bellen.

FUNTIONELE TENNIS SCREENING

Tennis is een sport die helaas maar al te vaak gepaard gaat met blessures. Door op zoek te gaan naar de ‘weak links’ binnen uw fysieke gestel, kan u uw blessurerisico drastisch verlagen. Gezien tennis een non-contact sport is, moet u de oorzaak van uw blessures vaak bij intrinsieke factoren gaan zoeken. Dit wil zeggen dat het veelal veroorzaakt wordt door een verstoring van uw mobiliteit, stabiliteit, spierkracht of coördinatie tussen de verschillende spieren en andere lichaamsreceptoren. Door uw zwakke punten op te sporen en te trainen, zal u zien dat u minder snel blessures zal oplopen. Hierbij kan u ook het voordeel ervaren dat u beter zal spelen, doordat u uw lichaam ten volle kan benutten. Wij kunnen niet alle blessures voorkomen, maar we kunnen uw risico hierop wel verminderen.

Er worden 20 tests uitgevoerd om uw mobiliteit, stabiliteit en evenwicht te testen. Daarna worden manuele krachttests gedaan om te testen op links-rechts verschillen en spierzwaktes. Vervolgens wordt een houdingsanalyse en een passief mobiliteitsonderzoek gedaan. Tenslotte worden er oefeningen aangeleerd om uw zwakke punten te kunnen trainen. De objectieve metingen bieden een mooi uitgangspunt om later te gaan herevalueren.

Voor deze screening moet u ongeveer 1,5 uur uittellen en de prijs bedraagt € 100,00.

LOOPANALYSE

Door middel van video analyse kan Tom jullie hardloop-patroon onderzoeken en eventueel bijsturen waar nodig. Dit omdat heel veel mensen niet op de meest optimale manier lopen en hierdoor enerzijds sneller blessures oplopen en anderzijds niet de prestaties bereiken, die ze fysiek zouden kunnen bereiken.

Door een gerichte aanpak kunnen deze prestaties dus verbeteren en zal uw blessure risico tevens ook dalen.

Hiervoor moet u ongeveer een uur aan tijd voorzien en dit bedraagt € 75,00.