Reeds tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van het kindje verschillende spanningen en druk vanuit de baarmoeder van de moeder. Tijdens de bevalling ondergaat o.a. de schedel en het nekje van de baby grote trek- en drukkrachten. Fysieke klachten kunnen het gevolg zijn van allerlei spanningen, die een asymmetrische beweeglijkheid van bepaalde weefsels kunnen veroorzaken. Maar ook na de bevalling kunnen allerlei fysieke klachten ontstaan doordat het kindje op korte tijd nog zo snel ontwikkelt. Functionele klachten of esthetische verschijnselen zoals een schedelafplatting, reflux, voorkeurshouding, moeilijk zuigen of slikken, darmkrampjes, overmatig huilen, slecht slapen, etc. kunnen optreden. Osteopathie is vaak in staat om dergelijke functionele klachten te verbeteren. Ook de mama kan zowel voor als na de bevalling behandeld worden voor bekkenklachten en andere zwangerschaps-gerelateerde pijnklachten. Indien ernstige structurele aandoeningen worden vermoed (of bij twijfel), wordt er steeds doorverwezen naar een pediater of huisarts.

Ik volg continu bijscholingen (zowel in België als in het buitenland) in dit domein, om uw kindje en uzelf zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen.

Osteopathie bij baby's, kinderen en (toekomstige) mama's! Osteopathie bij baby's vraagt een specifieke kennis en specifieke behandeltechnieken. Om een baby optimaal te behandelen is dus een specialisatie-opleiding nodig. Ik ben blij als babyosteopaat deze kindjes te kunnen behandelen.
Osteopathie bij baby's, kinderen en (toekomstige) mama's!