De toepassing van osteopathie in de sportwereld (sportosteopathie) is de laatste jaren alleen maar populairder geworden. Het feit dat een osteopaat de patiënt tracht te benaderen vanuit een holistische benadering is dan ook ideaal om de sporter in optimale conditie te krijgen. Door een gericht osteopathisch onderzoek kunnen biomechanische problemen in de kiem gesmoord worden, waardoor vele blessures voorkomen kunnen worden. Zo kan u ook meer uit uw capaciteiten halen, omdat u niet meer moet compenseren voor bepaalde biomechanische ‘letsels’. Een duidelijke communicatie en samenwerking met andere zorgverleners zoals artsen, kinesitherapeuten, tandartsen e.d. staat uiteraard centraal. Een lichaam functioneert als één geheel en moet dus ook in zijn geheel benaderd worden!

Je kan ook mijn masterthesis omtrent osteopathie in de golfsport via de link hieronder raadplegen. Let op: copyright van ‘The International Academy of Osteopathy’.

Mathias Van Den Broeck MASTERTHESIS IAO

Sportosteopathie: osteopathie bij sporters! Osteopathie bij sporters vraagt een specifieke expertise en voornamelijk specifieke kennis van de bewegingen die de sport vereisen. Interesse in velerlei aan sporten helpt de osteopaat om een gerichte behandeling uit te voeren. Als sportosteopaat kan je hier dus echt een meerwaarde bieden.
Sportosteopathie: osteopathie bij sporters!