Functionele voetbal screening

Voetbal is een sport die helaas met veel blessures gepaard gaat. Door op zoek te gaan naar uw ‘weak links’ kunnen we echter uw blessurerisico verminderen. Voetbal is een contactsport en blessures die voortkomen uit rechtstreeks contact (bv. tackle) kunnen we uiteraard nauwelijks voorkomen. Maar zeer veel blessures die opgelopen worden op een voetbalveld, treden niet op tijdens rechtstreeks contact met een andere speler. Denk maar aan een scheur van de voorste kruisband, deze treedt meestal op door een plotse richtingsverandering waarbij er geen contact is met de tegenstander. Ook hamstringblessures worden meestal opgelopen zonder dat er sprake is van contact met de tegenstander. Door gerichte testing en daaropvolgende oefeningen kan u het risico op dergelijke blessures verminderen.

Wij hebben dan ook een uitgebreid screeningsprotocol samengesteld, waarbij uw lichaam wordt getest op kracht (zowel statisch, dynamisch als explosief), flexibiliteit, stabiliteit, evenwicht, cardiovasculaire fitheid en expiratoire kracht (ademhalingsspieren). Ook wordt een lichaamsanalyse uitgevoerd. Vervolgens worden hieruit uw ‘weak links’ gefilterd om daarna gerichte oefeningen aan te leren om deze aan te pakken. Alle oefeningen worden in videovorm meegegeven, zodat u deze thuis altijd opnieuw kan bekijken.

Zo nodig worden er ook enkele voedingstips meegegeven.

U moet hiervoor een uur tot anderhalf uur tijd voorzien en de prijs voor deze screening bedraagt € 100,00.

Voetbal revalidatie

Om een voetballer, van amateur tot prof, ideaal te kunnen revalideren is een goede kennis nodig van zowel de anatomie, fysiologie en de specifieke belasting van de sport. Een aantal van onze therapeuten volgden de afstudeerrichting sportkinesitherapie en zijn van daaruit in staat om uw revalidatie tot een hoger niveau te tillen. Een goede kennis van de specifieke sport is echter cruciaal om deze atleet te laten trainen aan het maximale van zijn capaciteiten tijdens elke fase van de revalidatie. Door gerichte manuele technieken en oefeningen, eventueel gecombineerd met elektrische apparatuur, trachten wij uw fysieke beperkingen zo snel mogelijk te verbeteren. De focus ligt hierbij op een geïndividualiseerde aanpak, gezien elk lichaam anders is.

De prijs van een behandeling varieert niet met die van een klassiek kinesitherapeutisch consult en kan elders op deze website terugvinden.